środa, 27 maja 2009

Jarzynka

W dobie kryzysu zupy powinny być jak najbardziej na fali, niestety by je ugotować potrzeba trochę czasu - szybciej wychodzą ziemniaki plus coś. W poniedziałek jednak na stole królowała jarzynka.

Przepis:

Trzy ziemniaczki pokroić w kostkę, woreczek mrożonki warzywnej 8-składnikowej i woreczek mrożonego groszku z marchewką wrzucić do wrzątku razem z dwoma kostkami bulionu. Gotować na wolnym ogniu około godziny. Wrzucić 3 pokrojone w kostkę kiełbaski (najlepiej francuskie). Do tego zrobić zasmażkę (czyli na patelnię łyżka smalcu i łyżka mąki, chwilę podsmażyć (2 min.) ciągle mieszając, potem wlać OSTROŻNIE 2 wazówki zupy, wymieszać i przelać całość do garnka z zupą). Może być potrzebne jeszcze doprawienie, ale to już wg uznania ;)

* niestety bardziej szczegółowo nie potrafię opisać ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz