poniedziałek, 15 czerwca 2009

Kiełbaski z grilla

Super szybkie i super łatwe. Możliwe do wykonania w przeróżnych kombinacjach, tzn. z ziemniaczkami, frytkami, chlebem dla upartych nawet ryżem.

Przepis:
Hmm dla mojego Słoneczka napiszę, bo to jest też jeśli nie głównie blog dla niego żeby w razie mojej nieobecności nie musiał polegać tylko na pizzy, a z czasem może przekonał się, że gotowanie to nie czarna magia.
Zawsze kiełbaski należy pokroić, a zależnie od weny twórczej można posypać przyprawami. Dalej są przynajmniej 3 możliwe drogi.
Pierwszy sposób Marcinek ma lepiej opanowany niż ja - mikrofala. Drugi to podsmażenie na patelni bez tłuszczu lub z małą jego ilością (Kochanie uważaj tłuszcz lubi pryskać). Mamy też urządzenie 3funkcyjne, w którym jest grill tam też można zrobić kiełbaski:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz